Lahden Rudolf Steiner -päiväkodin vanhempainyhdistys perustettiin 2009, kun Lahden kaupunki ei enää katsonut aiheelliseksi pitää päiväkotirakennuksesta huolta. Nyt vanhempainyhdistys omistaa kauniin puurakennuksen, kunnostaa sitä ja vaalii sen kuntoa. Talkoilla, yhdessä tekemällä ja varoja keräämällä. Tervetuloa kurkistamaan päiväkotimme arkeen, talkoisiin ja historiaan!

keskiviikko 20. elokuuta 2014

Uusi hälyytin & pari ajatuksensiementä

Eilen tarhalle asennettiin uusi palohälyytinyksikkökone (taimikäsenniminytonkaan). Se siis hälyyttää tarhan kili-kelloja ja lähettää useampaan gsm-numeroon erilaisia ilmoituksia. Riippuen ilmoituksen laadusta niihin reagoidaan gebardin nopeudella tai pidemmällä viiveellä.

Käyttöopastusta oli saamassa neljä äitiä ja päiväkodin edustaja sekä ohi mennen kymmenisen lasta. Palovaroitimien testauskeskustelu käytiin ja valesavusprayn kanssa tullaan kerran kuussa tekemään kiertäviä iskuja ympäri taloa.

Puurakennuksessahan paloturvallisuus on tärkeää – kuten missä rakennuksessa tahansa. Puurakennus ei vain liekkejä kauaa kestä.
Siksi meidän vanhempienkin tulee tutustua aika hyvin poistumisreitteihin ja mietimme niiden kehtittämistä koko ajan.

Rakennuksen omistajana vanhempainyhdistyksen kuuluu järjestää paloharjoituksia ja niiden tulisi olla aina erilaisia, koska totuus voi olla kuitenkin varsin erilainen. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että jokaisen vanhemman tulisi tietää poistumistiet, evakuointipaikka ja sen varapaikka ja osata toimia itsekin.

Kouvolan koulupalosta uutisoitiin. Uutisesta pari nostoa:

• Epävarmuutta oli myös hätätilanteen aitoudesta.  

• Olennainen huomio on se, että palotilanteita pitää harjoitella monipuolisesti ja kattavasti.

• Tulipaloissa asiat usein tapahtuvat toisin kuin harjoituksissa.

• Kouvolan palossa vähemmällä käytöllä olleet tai sokkeloiset poistumisreitit jäivät käyttämättä, vaikka niiden kautta olisi ollut lyhin ja savuttomin tie ulos. 

• Koulussa havaittu haju oli poikkeuksellinen ja vaikeasti määriteltävä, minkä vuoksi sitä ei tunnistettu alkavaksi tulipaloksi. Hajun lähteeksi arveltiin pesuainetta, maalia ja hajuvettä, eikä sitä osattu yhdistää palon vaaraan.

• Kouvolan koulupalossa kaikki sisällä olleet oppilaat ja opettajat pelastuivat. Moni joutui kuitenkin lumiselle pihalle ilman kenkiä ja päällysvaatteita.

• Pelkän poistumisen lisäksi kouluissa pitää miettiä jatkoevakuointi ja kokoontumisen jälkeiset toimet. Kouvolassa kokoontumisalueeksi määrättyä pesäpallokenttää ei voitu savun takia käyttää, eikä varapaikasta ollut selvyyttä. 

Linkki MTV3:n uutisten juttuun Kouvolan koulupalosta:
http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/kouvolan-koulupalo-paloharjoitus-ei-vastannut-tositilannetta/4257660

Siinä muutamalle ajatukselle siemen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti